Tehtävän 4C tavoitteena oli pohtia, kuinka hyödynnän sosiaalista mediaa tulevaisuudessa. Tämän opintojakson tehtävien myötä sosiaalinen media on tullut tutummaksi myös työyhteisön näkökulmasta tarkasteltuna. Sosiaalinen media ei olekaan pelkää hupia vaan siitä voi olla myös suurta hyötyä. 

Tämän opintojakson myötä olen kirjottanut elämäni ensimmäisen kerran blogia. Alkuun kirjoittaminen tuntui todella jännittävältä ja tahmaiselta. Kirjoitin ensin tehtävät Wordiin, josta sitten kopion tekstin blogiin. Ja kuten huomata saattaa blogin ulkoasua en ole yhtään edes kokeillut ehostella. Täytyisi varmaan kokeilumielessä hetki käyttää aikaa myös siihen. Opintojaksolta on ehdottomasti jäänyt positiivinen kuva sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuuksista niin työyhteisössä, kuin henkilökohtaisestikin. Selaillessani taannoin työpaikka-ilmoituksia eteeni osui oman alani ilmoitus, jossa etsittiin hanketyöntekijää. Työntekijältä edellytettiin myös sosiaalisen median käytön osaamista. Ilahduttavaa huomata, että entisen, en juurikaan ymmärrä mitään sosiaalisesta mediasta tilalle olisi voinut kirjoittaa työhakemukseen, että olen opintojen myötä perhehtynyt sosiaalisen median käyttömahdollisuuksiin. Mahtavaa! 

Erityisen arvon annan tehtävälle, jossa piti laatia toteutussuunnitelmapohja jollekin sosiaalisen median palvelulle. Tehtävästä jäi selkeä työkalu sosiaalisen median hyödynnettävyyden työkalupakkiin. 

Jos minulla olisi mahdollisuus, niin hakeutuisin oman työyhteisöni sosiaalisen median kehittämiseen mukaan ja omalta osaltani haluaisin olla viemässä sosiaalisen median hyödynnettävyyttä sosiaalialla eteenpäin. Olisi mielenkiintoista nähdä, mihin kaikkeen sosiaalinen media omassa työyhteisössäni taipuisi. Blogin kirjoittaminen kiinnostaisi myös, kenties vielä jonain päivänä aloitan uuden blogin, joka on kaikkinensa huolitellumpi ja lukijaystävällisempi.